Wie is de Mol 2018 in de gymles!

Wie is de Mol 2018 in de gymles!
De opdrachten die bij Wie is de Mol 2018 gespeeld werden, kun je natuurlijk ook in de gymles spelen. Vandaag de verhuisopdracht en de Shovel-opdracht. Hieronder de video en de uitleg van de spellen.

Benodigdheden:
– Matten
– Pionnen
– Banken
– Lintjes
– Hoedjes
– Kegels
– Ballen

Beschrijving:

1) De Verhuisopdracht
Er liggen allerlei materialen aan de overkant. Ieder groepje moet proberen om zoveel mogelijk spullen in één keer te verhuizen naar de andere kant. Iedere materiaal is 10 euro waard, maar als je een persoon meeneemt dan is dat €100,- euro waard. Dat is wel meer een optie als je een grotere en/of oudere groep hebt. In principe is er geen tijdslimiet, maar je kunt hier wel voor kiezen om het tempo in de opdracht te houden en er een spanningselement erin toe te voegen.

2) Shovel-opdracht
In drie gangen liggen allerlei soorten materialen op een verzamelplek. De bedoeling is dat de deelnemers een pad creëren door alles op de ruimen, zodat aan het einde een leerling op een matje er doorheen vervoerd kan worden. Per keer mogen twee deelnemer naar de verzamelplek gaan en proberen om zoveel mogelijk spullen mee te nemen. Deze spullen moeten in één keer teruggebracht worden naar de startplek en dus niet onderweg kwijtraken. Welk groepje heeft als eerst de persoon op de mat vervoerd naar de overkant? 1e plaats €100,- , 2e €50,- en 3e €20,-. En stiekem niet net als Olcay naar het toilet gaan;).

Variatie:
Ik heb ervoor gekozen om geen mol toe te voegen in het spel. Maar dat staat natuurlijk wel vrij om te doen! Je speelt dan deze spellen, maar je kiest een leerling uit die ‘expres’ niet goed zijn best doet en zo ervoor zorgt dat zijn groepje minder geld krijgt. Maar als aan het einde het groepje heeft geraden wie de mol is, wordt het behaalde bedrag verdubbeld!

Vanaf 26 februari staat het tweede deel ook online, met nog twee Wie is de Mol opdrachten: De treinopdracht en de auto-insluitopdracht!

Veel spelplezier!