Groepjes maken in de gymles

Groepjes kiezen in de gymles: het maakt of het breekt je!

Van onze partner gymspiratie.nl delen we een interessant artikel over hoe je bij het kiezen van groepjes leerlingen kunt maken of breken. Vooral het breken kan traumatische gevolgen hebben voor degene die als laatste gekozen wordt. We gaan daar nog wel eens, en ook ik heb me daar schuldig aan gemaakt, snel aan voorbij wanneer we zeggen: “Maak snel even groepjes.” Maar beeld je nu eens in en verplaats je in jouw leerling: smachtend wacht je totdat je naam genoemd wordt, weer niet, je kijkt naar degene die mag kiezen, misschien krijgt ie wel een naam ingefluisterd en dan niet jouw naam, of ze hebben het over jou, maar besluiten toch een ander te kiezen. Dit komt echt binnen! Ook later kun je hier nog last van krijgen. Dat wil natuurlijk niemand! Wil je weten wat goede opties zijn om groepjes te maken, zonder daarbij te vervallen in het nummeren van leerlingen (wat natuurlijk geen probleem is), lees dan het artikel op de site van Gymspiratie.

Heb je zelf ook een goede tip, zoals degene hieronder, reageer dan gerust en we zetten jouw tip erbij!
– Snel een tikker kiezen door een lotingsvorm. Klik hier voor de uitleg.