Voor in De Spelles – longboard

Voor in De Spelles behandel in attributen waarmee je leuke spellen kunt spelen. Vandaag staat de longboard centraal. De longboard lijkt op een skatebord, maar het verschil is dat je met een skateboard trucjes kan doen en met een longboard leg je meer lange afstanden af. Dit komt omdat een longboard langer is en grotere wielen heeft. Hierdoor kan het hogere snelheden bereiken. 

Op school zie ik regelmatig kinderen met een longboard naar school komen en in de pauzes wordt er druk mee geskatet. Ze zijn dan vooral bezig met wie de snelste is of ze zetten een parcours uit. Ook zijn druk bezig met katapulten: dan gaat één persoon op de longboard zitten, twee anderen pakken degene beet en trekken de zittende persoon als een soort katapult weg.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Er zijn waaghalzen die met een longboard met hoge snelheid van een heuvel afgaan (downhill),Afbeeldingsresultaat voor downhill longboardmaar je kunt er ook op dansen (dancing girl). Daar moet ik wel bij zeggen, dat je flink wat controle en ervaring moet hebben om dit te kunnen. Ik ze de kinderen dit zo één-twee-drie zie doen, vooral downhill. Maar onderschat de kinderen van tegenwoordig niet.

Maar ook in de gymzaal kun je met een longboard leuke spellen doen. De leukste die ik heb gevonden, naast natuurlijk een hindernisparcours, heet ‘Hongerige Nijlpaarden’. Hieronder de video, maar met dit spel is het de bedoeling dat je per keer zoveel mogelijk ballen met een mand weet mee te nemen. Degene die de bal mag pakken moet dat liggend op de longboard plaatsnemen en een ander ‘stuurt’ diegene door erachter te lopen en zijn/haar voeten vast te pakken. De mensen op de video zijn zeer creatief geweest met de ‘manden’ om de ballen mee te nemen.