Planking-kleuren-race in De Spelles

Planking-kleuren-race in De Spelles.

Dit spel is echt goed voor je conditie en eigenlijk nog leuk ook!

Een programma voor jou 23 maart

Beschrijving

Pak vier pittenzakjes van vier verschillende kleuren. Heb je geen pittenzakjes, gekleurd papier of duplo-blokjes of ander klein materiaal kun je ook gebruiken. Leg de pittenzakjes in het midden neer. Maak verder met stoepkrijt vier hoeken. Als je schuin loopt naar een hoek toe, neem je vijf passen. In elke hoek schrijf je met rood het woord rood op, in een andere hoek met blauw het woord blauw op, in de andere hoek groen en in de laatste hoek geel.

Spreek af wie er begint met planken. Degene die begint gaat in een plankhouding liggen, steunend op onderarmen en voeten. Zorg ervoor dat je beide benen goed tegen elkaar aan houdt. Doe je heupen omhoog en houd de spanning vast. De ander legt snel de vier pittenzakjes op de rug / benen van de ander neer. Het spel kan beginnen.

Als het startsein door je vader is gegeven, pak je een pittenzak en ren je naar de hoek. Let op: de gekleurde pittenzak moet naar de juiste gekleurde hoek. Daarna kom je weer terug en pak je een nieuwe pittenzak. Net zo lang tot alle pittenzakken van de rug zijn gehaald en in de juiste hoek is gelegd.

Hierna wissel je van functie en neemt degene die rende, nu een planking-houding aan. De ander gaat de gekleurde pittenzakjes weer één voor één ophalen. Als de laatste pittenzak is opgehaald, wordt de tijd stop gezet. Wie verslaat jullie tijd (of heeft dit het snelste uitgevoerd)?

Video

Deze video is vrijblijvend te bekijken op de website van De Spelles. Het kopiëren, delen, downloaden en gebruiken hiervan is niet toegestaan.

Het laatste nieuws ontvangen inclusief handige kortingscodes voor de eBooks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!